Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 12.5.2012 og ble besvart 18.5.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hallo, jeg har 2 spørsmål.

1. Når jeg runker, så syns jeg egentlig ikke det kjennes noe godt. Så jeg er redd dette ikke skal bli noe bedre og at jeg ikke får ejakulert noen gang får mitt første samleie. Er dette vanlig?

2. Nesten hver gang jeg våkner så har jeg en erigert penis. Noen grunn til dette?

Innsendt av gutt 15 år

(Gutters underliv, Onanering)

Svar:

Hei gutt 15 år!

Sex skal føles godt. Kanskje du burde forsøke å endre måten du onanerer på for å se om dette bedrer seg. De fleste finner sin egen måte å onanere på og her er det bare fantasien som setter begrensning. Men det er to varianter som er mest vanlig. Den ene er tørr, den andre med smøring.

Tørr; du legger en eller to fingre rundt penis like under hodet. Så beveger du hele forhuden opp og ned ved hvert tak. Fordi forhuden glir veldig lett over skaftet den dekker, holder de fleste ganske hardt. Mye av den deilige følelsen kommer når fingrene stryker over strengen(frenulum) under penishodet.

Smøring; Hvis du smører inn penis med krem (uten parfyme), litt olje eller glidemiddel så vil onaneringen føles mer som et samleie. Når du har smurt så er det vanligste å legge hele hånden rundt penis. Smøringen gjør det mulig for hånden å gli over skaftet og penishodet. Noen gutter liker å dra forhuden tilbake og holde den ved penisroten med den andre hånden.

Det er også mulig å kose med testiklene samtidig som du onanerer. Noen liker å holde rundt dem med den ene hånden mens de onanerer med den andre. 

Har du ennå ikke fått orgasme eller utløsning, vil nok dette komme gradvis etterhvert som du får utforsket kroppen din og lært deg hva slags type stimulering du liker.

Ønsker du å lese mer om guttekroppen sjekk ut disse nettsidene.

Når noen våkner med stiv penis betyr det ofte at man har hatt en seksuell drøm like før en våkner opp. Det kan også handle om at kroppen er så full av hormoner at penis av og til blir stiv av seg selv (uten man helt vet hva som er årsaken). Dette er helt normalt og naturlig. Noen våkner svært ofte med stiv penis, andre opplever det sjelden eller aldri. Begge deler er like normalt. 

Håper svaret mitt var til hjelp og lykke til!

Vennlig hilsen

Psykiatrisk sykepleier

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut