Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 8.1.2012 og ble besvart 13.1.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

hei, jente 22 her. Typen og jeg har vært sammen i 2.5 år nå. Han er veldig snill, men også barnslig, noe som jeg er lei av.. Men altså veldig snill og kjekk kar.

Men hver gang han drikker, blir han altfor full. Han er frekk, ekkel, og håner meg. For et år siden ble han så full at han truet med å drepe og banke meg. Etter dette har han slutta å drikke så mye (gud vet hvorfor jeg ble egentlig...) Jeg har alltid sagt til meg selv at slikt skal jeg ikke finne meg i, men ender med å finne meg i det...

Men uansett om han har mindre alkoholinntak, er han likevel ubehagelig og frekk mot meg. Og i neste sekund vil han kose og sier fine ting til meg, og i neste sekund er han frekk igjen.

Jeg har snakka med ham om dette gang på gang, men det har ingen nytte. Jeg føler meg fortvilet og ofte skamful når vi er blant venner, siden de ser at han behandler meg dårlig. Jeg er veldig lei, og vet ikke om jeg gidder mer.

Noen råd?

(Venner / kjærester og rus)

Svar:

Hei!

Du får gi han ultimatum, enten så slutter han å drikke, når dere er sammen med venner, eller så får han søke hjelp. Når man oppfører seg slik i ruset tilstand, har man et problem, og dette må jobbes med, slik at han oppfører seg, selv om han drikker alkohol. Man kan tro at det er noe som plager kjæresten din, siden han reagerer slik han gjør mot deg, når han er ruset. Om han ikke drikker, når du er tilstede, kan han bli utagerende, når han kommer hjem, og det er ikke bra. Du er uttrygg på kjæresten din, og slik skal detikke være. Når dere er på fest sammen, skal dere ha det morsomt sammen, og du skal ikke føle skam eller redsel, da er det ikke hyggelig å være på fest med kjæresten sin. Ikke godta å ha det sånn, det blir nok ikke bedre, dersom kjæresten din ikke får hjelp. 

Vennlig hilsen helsesøster. 

 

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut