Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 1.1.2012 og ble besvart 5.1.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei, jeg har fått et lite problem som har.... vel egentlig ekspandert til et stort problem.=( det begynte for ca 2-3 mnd siden da en venn av meg bestemte seg for å prøve hasj. etter dette har nesten alle i denne delen av mitt sosiale miljø begynt med dette. Det er et par av disse som virkelig er gode venner jeg ikke har lyst til å miste, men de begynner å bli dratt inn i helvete for å si det på en pen måte.

de prøver å overbevise meg om at dette er helt ufarlig, men... ja... jeg mener personlig de er helt ute å kjører... Dette har skjedd en gang før, og sist gang dette skjedde så så jeg hvor de personene det den gangen handlet om endte opp.

Er det en måte jeg kan prøve å forhindre dette? Problemet er som tidligere sagt, at de ikke vil innrømme at de faktisk har et problem... :,( har ikke lyst til å miste flere venner til den dritten for å si det mildt.... :(
Innsendt av gutt 17 år

(Venner / kjærester og rus)

Svar:

Hei

Du skriver veldig reflektert om dette og det er tydelig at dette har du tenkt mye over. Det er vanskelig når venner begynner å ruse seg og du har noen andre holdninger enn dem. Så hva kan du gjøre? Det virker som du har snakket med dem og gjort klart hva du mener. Vi forstår godt at du ikke har lyst til å miste gode venner, men hvis vennene dine er fast bestemt på at de vil røyke hasj og at de tenker at det er ufarlig så er det faktisk lite du kan gjøre. Til de kommer på bedre tanker er det kanskje noen andre venner du kan være sammen med som ikke er inne på dette sporet? Har du snakket med noen voksne om dette? Kanskje foreldrene dine eller venner av familien kan være noen å diskutere dette med. Det er ikke så lenge siden de var unge, og kanskje de har noen erfaringer eller tanker de kan dele med deg. Du kan også ringe oss på RUStelefonen, vi har åpent hver dag mellom 11 og 19.

Du kan lese mer om hasj her, i denne brosjyren står det også noe om gruppepress og venner.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut