Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 19.1.2012 og ble besvart 24.1.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei..!
Jeg har en vennine som gjerne vill prøve dop ! ..Og jeg vill at hun ikke skal det! ..Og det jeg lurer på det er at : hvilken måte kan jeg si på at hun ikke skal ta den sjansen? ... ;)
Innsendt av jente 13 år

(Venner / kjærester og rus)

Svar:

Hei!
Vi antar at når du skriver dop mener du rusmidler og ikke dopingmidler.
Det er bra at du bryr deg, og ønsker å påvirke henne til ikke å ruse seg. Men det er vanskelig for oss å fortelle deg hva du skal si til henne, men vi kan jo gi deg noen argumeneter. 
Vi vet at jo yngre man er når man begynner med rus, jo større er faren for å få et problematisk forhold til rus senere i livet.
Det er lettere å snakke om rus og klare å overbevise noen om ikke å bruke det, hvis man har kunnskap om rusmidlene det er snakk om. På hjemmesidene til RUStelefonen 08588 er det masse informasjon om rus, og gode lenker til faktabasert informasjon om rusmidler. Titt på dette, gjerne sammen med venninnen din. Alle rusmidler har negative virkninger, og når man er veldig ung og ikke ferdig utviklet kan det ha en ekstra negativ effekt, spesielt på hjernen.
Dersom du virkelig tror hun kommer til å ruse seg i nær fremtid, er det kanskje en ide å snakke med noen voksne, for eksempel dine foreldre, om bekymringen din.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut