Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 13.2.2008 og ble besvart 19.2.2008.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei!

Har sluttet å røyke for en uke siden. Har lyst å begynne å trene opp kondisjonen, har røykt i fem år. Tenkte å jogge på tredemølle i treningsstudio. Forrige gang jeg jogget, var etter røykepause på to uker i fjor, fikk jeg svie/vondt i brystet og hoste. Ikke i hjertet, men sånn vondt man kan få hvis det er veldig kaldt ute og man løper mye, og/eller man nettopp har vært syk og løper. (Husker fra barndommen da jeg spilte fotball.) Er det farlig å fortsette å løpe med sånn vondt? Bør jeg vente en stund med kondisjonstrening (jogge på tredemølle med intervalltrening), og bare mosjonere lett?

Hilsen jente 21

(Kosthold og trening)

Svar:

Hei.

Først vil jeg bare si at det er kjempe bra at du har sluttet å røyke og skal begynne å trene og komme i form. Fortsett med det. Ubehaget du beskriver kommer nok av at  formen ikke er på topp, kondisjonen er dårlig og musklene ønsker mer oksygen enn de kanskje får under treningen. Det svir og brenner og kan føles ubehagelig. Dette er ikke farlig. Dersom det oppstår syntes jeg du kan fortsette treningen men i litt roligere tempo. Du skal ikke presse deg for mye. Men jo mer du trener, desto bedre blir formen og etterhvert skal disse symptomene forsvinne helt. Dersom de ikke gjør det eller dette forverrer seg anbefaler jeg deg å kontakte legen din for en generell helsesundersøkelse.

Lykke til, hilsen legen.

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut