Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 22.1.2008 og ble besvart 29.1.2008.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

hei, jeg er en gutt på 20 som sliter med "hodepine" eller trykk i hode daglig, der er der konstant 24 timer med samma trykke hele tiden, men kan vær vondt på høyre halvdel av hodet til tider i tilleg. jeg har landet på nakken utallige ganger siden jeg var 14 år :O men det var siste episode som gjorde at jeg fikk stiv nakkesmerter å trykk i hode, det føles ikke som hodepine, og kan være litt svimmelhet til tider også. den siste episoden var for snart 2 år siden, da landet jeg på nakken i et forsøk på en bakflip, på et betong gulv, fikk en real kavring der, armene klikket å gikk rundt og rundt av seg selv i et halvt minutt, var det værste jeg har opplevd. hva var grunn til dette mon tro?? jeg dro så til legen, testa kun husken å sydde igjen såret jeg fikk i bakhode. så sendte hun meg hjem. har hadd smerter i nakken siden, viker som det er mest muskulært, for det blir bedre under lett trening å varme forhold, men det er vondt når jeg trykker på noen av bløtdelene av virvelen i nakken. fikk mast meg til rønken et år etter uhellet de fant da ingen ting. har mast om MR undersøkelse nå, så jeg venter på det, får jeg svar på alt da? om det er nervesystem, eller muskler etc.? hva kan være galt? smertene mine er kansje 30% kan være 45% til tider. og 100 vil da si at det er så mye smerta at man ikke klarer noe. har vært til legen over 10 ganger den siste tida, men ingen gode svar å få. prøvd fysioterapi også, men ble værre etter de behandlingene.

hehe....håper noen gidder å svare meg :)

ps. Knallbra side ;)

(Kroppen)

Svar:

Hei.

Nakken består av 7 nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbånd, muskler og sener. I tillegg er det i dette området også mye nervetråder. Alle disse strukturene kan ved skader eller sykdommer føre til smerter. Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode, skulder og arm. Dette gir svært ofte sekundære plager som hodepine og svimmelhet. Ved MR kan man se skader og sykdommer i disse strukturene. MR er en svært bra undersøkelsesmetode og dersom det er noe galt i nakken din vil man kunne se det på MR. Ettersom du er såpass plaget er det fint at du skal til en utredende MR undersøkelse. Mest sannsynlig skyldes nok plagene dine stram/betent nakkemuskulatur etter gjentatte fall på hardt underlag.

Dersom dette er tilfellet vil det være svært viktig at du trener nakke, skulder og rygg muskulatur. Du må styrke muskulaturen og øke blodsirkulasjonen til dette området. En flink fysioterapeut vil kunne gi deg triggerpunktmassasje i kombinasjon med opptrening og veiledning i forhold til et strukturert treningsprogram. Dette vil være helt avgjørende for deg slik at du på sikt kan bli kvitt plagene dine. Det finnes mange flinke fysioterapeuter og det er verdt et nytt forsøk selv om du sist gang ikke ble noe bedre. I tillegg er det nok viktig med et flerfaglig samarbeid og du kan godt forsøke kiropraktikk, akupunktur og massasje/varmebehandling. Du kan selv lære deg forskjellige avspenningsteknikker og passe på at du får nok søvn for å bedre tilstanden.

Dette er nok ikke noe som går over av seg selv, men dersom du jobber litt for å bli bra ved å ta i bruk de forskjellige rådene jeg har nevnt ovenfor er det en mulighet for at du kan bli helt fri for nakke/hodesmerter.

Lykke til, hilsen legen.

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut