Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 8.7.2012 og ble besvart 13.7.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Jeg har hatt en liten rød flekk på nesa i 4-5mnd, men har egentlig ikke tenkt særlig over det før her om dagen - da jeg først begynte å tenke på hvor lenge den hadde vært der lurte jeg litt på hva det var. Det så i grunn ut som et bittelite sår rett under hudoverflaten. Jeg tok en tynn nål og pirket så vidt borti det, og da rant det faktisk blod. Jeg hadde forventa en veldig liten dråpe bare, men det rant faktisk, så innen jeg rakk å gå de to meterene bort til toalettet hadde det allerede dryppet to-tre dåper på gulvet. Det stoppet etter et par minutter, og da la jeg meg og regnet i grunn med at flekken skulle være borte dagen etter siden jeg hadde "tømt såret". Men dagen etter var det helt likt igjen. Når jeg fortalte mora mi om det trodde ho forståelig nok at jeg overdrev når jeg sa hvor mye blod som kom ut, så jeg pirket med nåla igjen og det samme skjedde. Mora mi ble også veldig overraska over at det kom såpass med blod. Altså, det var ikke store mengder, men mye mer enn hva man skulle tro fra en så liten rød flekk bare.
Hvorfor samler det seg blod der igjen og igjen? Er det noe jeg kan gjøre for å få det vekk? Er ikke det at det er noe stor krise med en liten rød flekk på nesa altså, men jeg ble egentlig mest nysgjerrig på hvorfor det blir sånn. Virker jo som at det blir litt trykk der rett og slett, siden blodet kom rennende sånn.

Innsendt av jente 19 år

(Hud)

Svar:

Hei

Det høres ut som den røde flekken er en blodåre som er fortykket og ligger like under huden. Dette kalles teleangiektasi og er ikke så uvanlig. De kan som oftest fjernes med for eksempel laser. Du kan snakke med fastlegen din om dette.

Vennlig hilsen legen

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut