Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 5.7.2010 og ble besvart 7.7.2010.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei, var sammen med ei jente fra vest afrika. Vi hadde ikke samleie fordi jeg ikke hadde kondom. Men jeg fingret henne og lå med penis ved hennes vagina. Nå er det gått 14 dager og jeg kjenner litt svie i penis/urin røret. Har ikke merket noen utflod, men har kansje tisset mere enn vanlig, men dette gjør ikke vondt. Litt vondt nederst i magen. Hva kan dette vere ? Dette plager meg veldig og klare ikke tenke på annet enn kjønnsykdommer og i verste fall HIV. Kan dere si noe om hva dette kan vere, kan jeg utelukke noe ?

Innsendt av gutt 24 år
(redigert)

(HIV / AIDS, Kjønnssykdommer)

Svar:

Hei.

Det skal mye til før kjønnssykdom smitter uten at man har hatt samleie, men jeg kan ikke 100% utelukke det. Risikoen for HIV-smitte er omkring 1% ved ubeskyttet sex, og er altså svært, svært liten i ditt tilfelle, dersom partneren skulle ha vært HIV positiv og dere ikke har hatt samleie.
Likevel er svie ved vannlatning ofte et tegn på betennelse i urinrøret, men dette kan også skyldes helt vanlige urinveisinfeksjoner.
Jeg tror mitt råd her vil være at du går til fastlegen og tester deg for urinveisinfeksjon og evt vanlige kjønnssykdommer. Dersom du ikke klarer å bli beroliget av det jeg forteller om risiko for HIV-smitte, kan du og fastlegen vurdere om du skal ta en HIV-test, slik at du får det endelig klarlagt for deg selv.

Hilsen legen

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut