Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 18.2.2010 og ble besvart 18.2.2010.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

XxX Hei, jeg er en 16 år gammel jente.

Nå i vinterferien, skal jeg til typen min. jeg går på p-piller og har bare 4 piller igjen på brette, så jeg vil gjerne utsette menstrasjonen denne ene gangen. og det jeg har hørt er vis du hopper over sukkerpillene og begynner dirkte på neste brett at man da utsetter menstrasjonen denne måneden, stemmer dette?

Og hvor sikkert er det atte man ikkje får den?

På forhånd takk =)

(Menstruasjon)

Svar:

Lignende spørsmål har blitt besvart tidligere. Under følger svaret fra en av Klara Kloks fagpersoner.
Hilsen driftsansvarlig
---

Det går an å utsette menstruasjonen ved hjelp av p-piller. Hvordan du gjør det varierer etter p-pillemerke du bruker.

Monofase p-piller som Microgynon, Marvelon, Yasmin og Yasminelle 21 pillers brett: Hopp over pillefri uke, når du er ferdig med ett pillebrett fortsetter du bare på neste pillebrett.

Loette, Marvelon, Mercilon, Yasmin og Yasminelle 28 pillers brett: Hopp over sukkerpillene (de 7 siste) og fortsett rett på neste brett.

Sekvenspiller - Synfase, 21 og 28 pillers brett: De hvite pillene brukes til å utsette mensen. Når du har tatt siste hvite pille på ett brett, kaster du resten av brettet. Det vil si at hvis du bruker 28-pillers brett, betyr dette at du skal hoppe over de orange pillene. Deretter begynner du rett på den første hvite tabletten på neste brett. Fortsett å ta hvite piller så lenge som du ønsker å utsette mensen. Deretter begynner du på et nytt brett på vanlig måte.

Cerazette er en mini-pille, som har omtrent lik sikkerhet som p-piller. Hvis du bruker Cerazette, tar du en hormonpille hver dag og mensen kan utebli helt eller bare komme av og til. Cerazette kan derfor ikke brukes til å utsette mensen.

Enkelte opplever småblødninger, selv om man utsetter mensen.

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut