Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 27.12.2009 og ble besvart 30.12.2009.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei
Jeg har plutselig fått noen røde prikker på penis hodet. Det svir bare når jeg har sex men ikke ellers. Hvis jeg bruker kondom så svir det mindre. Prikkene kommer bare hvis vi har sex. Ellers merker jeg ikke noe til det. Kjæresten min byttet prevansjon og det var rundt da at jeg fikk disse prikkene. Hun har byttet til en annen igjen men prikkene gir seg ikke.

Innsendt av gutt 23 år

(Underlivsplager)

Svar:

Hei.

Prikkene kan selvsagt være en form for allergi eller overfølsomhet for det penis kommer i kontakt med under sex. Noen får også rent mekanisk gnagsår av sex, og dermed såre og røde slmhinner på penis. Glidekrem kan da være en løsning. Eksem kan forekomme også på penis, men det er rart om det kun skulle komme ved sex. Soppinfeksjon kan gi svie, rødhet og noen ganger hvite flekker på penis. Canesten krem 2-3 ggr daglig i 2-3 uker hjelper som regel mot sopp. Canesten er reseptfritt på apoteket.

Ved fortsatte plager, anbefaler jeg at du oppsøker fastlegen din for undersøkelse.

Hilsen legen

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut