Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 20.3.2008 og ble besvart 27.3.2008.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei

Jeg lurte bare på om dere har noen erfaring med Bodøsalven? Jeg sliter veldig med kronisk eksem i ansiktet og jeg har prøvd vanvittig mange kremer og salver, men ingenting hjelper noe særlig.

Jeg blir rød og sår i panna, rundt øynene og ved siden/på nesen. Resten av ansiktet er også veldig tørt. Etter dusjing og barbering er det et lite helvete. Jeg bruker nå kortison salve og locobase. Problemet er at det kun demper svien og ubehaget litt + at locobasen er så grusomt fet og det ser ut som at jeg går og svetter hele tiden når jeg bruker den. Jeg klarer ikke leve et normalt liv pga disse plagene og jeg er ikke den samme personen som jeg var før dette dukket opp for noen år siden.

Setter pris på tips..

Hilsen gutt24

(Hud)

Svar:

Hei!

Jeg har begrenset erfaring med Bodøsalven. Den brukes ikke i tradisjonell eksembehandling. Det er imidlertid ikke skadelig å prøve denne salven. Du må selv avgjøre om du vil forsøke den.

Prinsippene for eksembehandling er å bruke kortisonkremer for å dempe/fjerne eksemet, men ikke mer enn 2 uker sammenhengende bruk. Videre bør man bruke fete fuktighetskremer for å hindre at eksemet kommer tilbake. Hvis/når eksemet kommer tilbake begynner man med en ny runde med kortisonkrem.

Sol er som regel positivt for eksem. Nå går vi mot lysere tider, så prøve å eksponere eksemområdene for litt sol.

Unngå såper og kosmetikk på eksemområdene. Unngå lange, varme dusjer.

Hilsen legen

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut