Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 26.10.2011 og ble besvart 27.10.2011.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

jeg har fått et utslett på penishode, røde prikker, og på slimhuden. det klør litt. det gikk over av seg selv etter litt under en uke. nå har det kommet tilbake igjen etter sånn 1-2 uker. hva kan dette være. jeg er i et fast forhold og har ikke ubeskyttet sex før det. bare blitt sugd.

jeg lurer også på hvilke sykdommer som man kan få av å bli sugd

Innsendt av gutt 21 år

(Underlivsplager)

Svar:

Hei

Røde prikker eller felter på penishodet som ikke er hevelser men som ligger flatt mot huden/slimhinnen er som oftest en antydning til soppinfeksjon. Grunnen til at det utvikler seg soppinfeksjon kan være at det blir færre bakterier som normalt er tilstede på huden og på penis. En svært vanlig årsak til slike soppinfeksjoner er bruk av antibiotika mot en helt urelatert tilstand som for eksempel lungebetennelse eller urinveisinfeksjon. Det kan også bli en soppinfeksjon hvis forholdene for soppen blir bedret ved at det blir varmere eller fuktigere en periode. Fukt og varme er noe soppen "liker". Soppinfeksjoner kan også oppstå uten at vi kan forklare hvorfor.

Slike begynnende soppinfeksjoner er som oftest symptomfri foruten de røde flekkene, men man kan også merke at det er mulig å gni bort et lag med hvit belegg på penishodet. Det kan du forsøke å gjøre med litt papir.

Når du så er sikker på at det er sopp du har så kan du først og fremst prøve å vente i 4-5 dager for å se om det bedrer seg av seg selv, noe det gjør så å si alltid. Hvis ikke dette hjelper kan du kjøpe Canesten på apoteket og smøre deg 2 ganger om dagen i en uke. Har man fortsatt symptomer etter en uke skal du til lege for da er det sannsynligvis noe annet.

Hvis man har svie på penis, røde felter eller nupper som stikker ut så er det noe annet og jeg anbefaler lege med en gang.

Lykke til med behandling!

Hilsen helsesøster

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut