Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 12.9.2012 og ble besvart 17.9.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei.

For ca 1 1/2 måned siden endte jeg opp med å ta ei angrepille etter samleie. Jeg tok angrepillen innen 24 timer etter samleie og fikk menstruasjon i uken som kom etter. Det som er, er at menstruasjonen min allerede var forsinket før jeg hadde hatt samleie, og det var dermed vanskeligere for meg å si om menstruasjonen ble mer forsinket pga angrepillen eller ei. Likeså var det en ganske kraftig menstruasjon jeg hadde, og nå er det gått over en måned siden sist jeg hadde menstruasjon. Jeg vet at angrepillen kan påvirke menstruasjonssyklusen, men vil dere anbefale å ta en graviditetstest for å være helt sikker? Begynner å vurdere om jeg bør gjøre det. Jeg har ikke følt noe ubehag eller noe, og føler meg helt fin og normal. Menstruasjonen min har vært uregelmessig tidligere, men de siste månedene har jeg fått den rundt samme dato, bare ikke den måneden jeg endte opp med samleie. Om menstruasjonen min skulle ha kommet som normalt, skulle jeg egentlig hatt min periode, da jeg hadde samleie.

Mvh ei spent jente, eller hva jeg skal si :) Hehe

Innsendt av jente 19 år

(Gravid? / graviditet)

Svar:

Hei

Hvis du ikke kunne ha blitt gravid før samleiet der du brukte nødprevensjon, er det lite sannsynlig at du er gravid. Du tok nødprevensjon 24 timer etter samleie og har i etterkant fått menstruasjon. En vanlig bivirkning med nødprevensjon er forskyvning av mensen og at en kan få kraftige blødninger. 

Hvis du ikke får neste menstruasjon bør du ta en graviditetstest. 

Graviditetstegn oppstår som regel ca 2-3 uker etter uteblitt mens. De vanligste symptomene på graviditet er tretthet, kvalme og ømme bryster. Noen føler også litt murring/smerter i magen som ligner menssmerter. Dette skyldes som regel at livmoren vokser. De samme symptomene kan man ha når man er i ferd med å få mens.
Enkelte opplever ingen eller lite tegn på at de er gravid.

Vennlig hilsen helsesøster

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut