Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 20.7.2012 og ble besvart 24.7.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei!
For noen dager siden begynte jeg å få smerter på høyre side ved ribbeina. Å løfte armen over hodet og å ligge i ulike stillinger gjør vondt og når jeg er helt stille kjennes fortsatt smerten. Trodde det først var stølvet, men det gikk ikke over. Det gjør kraftig vondt å hoste og litt vondt når jeg puster dypt inn. Er ribbeinet bristet? Er det nødvendig å gå til lege for å få det bekreftet eller kan jeg bare la det gro av seg selv? Har nettopp hatt en kraftig forkjølelse der hostingen sitter igjen, så tenkte jeg kanskje har hostet på meg et bristet ribbein..

Innsendt av jente

(Smerter)

Svar:

Hei.

Man kan klare å hoste på seg både brist og brudd i ribbeina, men dette er nokså sjelden hos så unge som deg. Man kan også bli støl i musklene i brystkassa, dersom man har hostet mye, og det kan godt være at dette er årsaken til smertene dine. Dersom smertene først og fremst er der når du beveger armene, kan du nok se det an, men blir ikke dette bedre, eventuelt om det blir verre og du i tillegg får tung pust, bør du oppsøke lege snarlig for undersøkelse.

Hilsen legen

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut