Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 13.6.2009 og ble besvart 16.6.2009.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei, jeg er ei jente på 17 år og lurer på hvordan man kan bli kvitt komplekser? (først og fremst når det kommer til komplekser som omhandler utseende, men også egenskaper/personlighet).

(Selvutvikling)

Svar:

Hei!

Komplekser er noe som de fleste sliter med til tider, og noen dekker nok til sine komplekser med sminke, fine klær, og et ytre som egentlig ikke er dem selv. De lager seg et utseende, og oppfører annerledes enn de egentlig er.. Så lenge man har det bra med seg selv, og føler seg vel, så er det ingen grunn for å ikke gjøre det som passer en selv.

Det å like seg selv, er viktig, og å bli fortrolig med den man er. Man nødt til å lære seg og se positivt på sin egen person. Mange sammenligner seg med andre og finner ut at man mangler det de andre har, og av den grunn så blir en ikke fornøyd med seg selv, og utvikler komplekser. Man føler kanskje at en ikke klær seg fint nok, eller er i stand til å sette sammen klærne sine riktig, eller man har et utseende som ikke er slik som en ønsker. Kanskje en ikke føler seg like flink som de andre, og opplever at en ikke klarer å formidle seg på en god måte. Man ser ikke hva en selv egentlig er god til, fordi man bare ser de andre, og deres positive sider. Men det man glemmer er at de andre også sliter med sitt, og alle har en last med seg, uansett om det ikke ser slik ut. Man må lære å se på seg selv som den man er, og bli glad i det en ser, og på den måten lære seg til å like seg selv.

Det å utdanne seg og tilføre seg mere kunnskaper, kan hjelpe deg til å få vekk kompleksene dine. Du utvikler deg, og får gjøre noe som du liker, samt at under utdanningen tilfører du deg positive egenskaper som gir deg et løft, og kan få deg til å se på deg selv som en ok person. Å være positiv gir deg styrke, og kan minske kompleksene som du strever med.

Trenger du å snakke med noen om dette, så kan du ta kontakt med helsesøster på skolen, eller andre som du stoler på, og som kan være til støtte for deg. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

< Tilbake

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut