Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 26.10.2011 og ble besvart 26.10.2011.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei. hvordan fingrer man seg selv?

Innsendt av jente 11 år

(Onanering)

Svar:

Hei

Onani er en måte å utforske og skjemme bort sin egen kropp på, men kan også brukes til å utforske seksuelle følelser du har for andre.

Onanering er også sunt i forhold til at hjerte og kretsløpet blir styrket, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

Når det gjelder onanering er det slik at en trenger tid på å bli kjent med sine egne kjønnsorganer, sine egne seksuelle reaksjoner, og finne den måten en selv synes er deiligst. Ikke alle reagerer likens, derfor er det vanskelig å gi en helt konkret oppskrift på hva som er "rett" for deg.

Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Noen jenter liker også å stikke en eller flere fingre opp i skjeden. Det er også slik at en trenger tid på å bli kjent og fortrolig med sin egen seksualitet, og at det kan være lurt å gi seg selv den tiden en trenger.
Om en fokuserer for hardt på selve orgasmen i seg selv, og den ikke kommer ved det første kan det at en tenker så mye på at det skal komme dempe litt av gleden ved å onanere. Når en koser seg, og lar følelsene strømme fritt, uten at det må skje skjer det faktisk lettere. For når kroppen er avslappet, og tankene ikke er så opptatt av at det må skje, så vil følelsene lettere strømme til.

Å utvikle sin egen seksualitet er en prosess. Først oppdager en kanskje at det er deilig å gni klitoris, og nyter det. Etter hvert finner en ut hvordan en kan endre måten å gni på, slik at det bygger seg opp til orgasme. Og det er slik at mange trenger lang tid på dette.
Grunnen til at det er viktig å få frem nettopp dette er at det er naturlig. Det er slik at de fleste trenger tid.

Men det er også slik at det går an å lære seg teknikker og finne sin måte som lettere fører en mot orgasme.
Tre viktige stikkord her er klitoris, bekkenbunn, og tid.
Les også "Din kropp er skapt til glede".

Hilsen helsesøster

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut