Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 10.2.2011 og ble besvart 10.2.2011.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

hvordan kan jeg få stor kuk? gutt 16

(Gutters underliv)

Svar:

Hei!
Penis vokser individuelt i pubertetsalderen. Normal penisstørrelse hos en utvokst gutt (det vil si 18-20 år) er mellom 10 og 20 cm i stiv tilstand. Gjennomsnittet hos voksne menn i Norge ligger på 14-16 cm. Omkrets målt inne ved penisroten er gjennomsnittlig ca 10-13 cm. I slapp tilstand varierer størrelsen en hel del, men dette har ingen betydning for hvordan den er i stiv tilstand.

Det finnes ingen metoder for å få større penis. Det reklameres for mange ulike behandlinger, bl.a. med tabletter, men alt er bare tull. Vakumpumpe (penispumpe), som kan kjøpes på kondomeriet, kan i beste fall ha en minimal effekt (noen millimeter).

I noen land (ikke her i Norge) driver enkelte kirurger med penisforlengende kirurgi. Effekten er ikke stor og risikoen for komplikasjoner er svært høye. Mange blir impotente og risikoen for alvorlige infeksjoner er høy. Vi vil fraråde slik behandling på det sterkeste og har en samlet norsk fagmiljø i ryggen på dette.

Hilsen helsesøster

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut