Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 3.6.2013 og ble besvart 10.6.2013.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei jeg er en gutt
JEg trenger runke tips og har søkt på nettet og finner ikke no

Er det normalt og ta spytt på penisen din når du runker?

Jeg syns det er vondt å runke i sokk er det normalt?

Jeg spruter mye, hvordan skal jeg liksom ikke sprute meg ned?

Innsendt av gutt 14 år

(Onanering)

Svar:

Hei gutt 14 år!

Onanering (runking) er sunt i forhold til at hjerte og kretsløpet blir styrket, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

De fleste finner sin egen måte å onanere på og her er det bare fantasien som setter begrensning. Endel liker å bruke glidemiddel, matolje eller spytt når de onanerer for å skape en mer glidende følelse. Man kan bruke spytt om en liker det. Noen gutter onanerer i en sokk mens andre synes ikke dette er behagelig. Her er vi forskjellige. Den beste måten å finne ut av hvordan en liker å onanere er å prøve ut ulike teknikker og måter å onanere på.

I forhold til runking er det to varianter som er mest vanlig. Den ene er tørr, den andre med smøring.

Tørr; du legger en eller to fingre rundt penis like under hodet. Så beveger du hele forhuden opp og ned ved hvert tak. Fordi forhuden glir veldig lett over skaftet den dekker holder de fleste ganske hardt. Mye av den deilige følelsen kommer når fingrene stryker over strengen(frenulum) under penishodet.

Smøring; Hvis du smører inn penis med krem (uten parfyme), litt olje eller glidemiddel så vil onaneringen føles mer som et samleie. Når du har smurt så er det vanligste å legge hele hånden rundt penis. Smøringen gjør det mulig for hånden å gli over skaftet og penishodet. Noen gutter liker å dra forhuden tilbake og holde den ved penisroten med den andre hånden.

Det er også mulig å kose med testiklene samtidig som du onanerer. Noen liker å holde rundt dem med den ene hånden mens de onanerer med den andre. 

En gjennomsnittlig sædutløsning er på 2-5 milliliter, alt fra en teskje til en spiseskje. Mengden sæd ved utløsning vil variere fra gutt til gutt. Hvor lenge det er siden siste utløsning er en av faktorene som har innvirkning på hvordan sæden ser ut og hvor stor mengde som kommer ut. Mange gutter vil oppleve at de noen ganger får mye sæd mens de andre ganger kun får et par dråper. Dette er normalt.

Du kan ikke gjøre noe med sædmengden. Når en får orgasme og sædutløsning er det meningen at sæden skal komme ut. Alle gutter som onanerer må lære seg å tørke opp og vaske seg etter sædutløsning. Slik er det for alle. Du kan vurdere å få sædutløsningen i papir eller på et håndkle slik at du slipper å få det utover deg.

Håper svaret mitt var til hjelp!

Vennlig hilsen

Psykiatrisk sykepleier

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut