Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 28.4.2008 og ble besvart 5.5.2008.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei jeg er en 20år gammel jente som har et litt merkelig spørsmål.

Jeg opplevde orgasme for første gang for ca et halvt år siden da en fyr slikket meg. - Jeg tror i hvertfall at jeg fikk det. Det var utrolig deilig, men det rare som skjedde var at jeg mistet helt bevegeligheten i fingrene.Fingrene låste seg som på den måten som fingrene til forlk som er lamme. Nå for et par uker siden opplevde jeg det samme igjen i samme situasjon. Det var akkurat som om fingrene og kjeven låste seg. Det går over etter ca et halvt minutt eller noe. Jeg synes bare det er så rart for jeg har aldri hørt om noe liknende...Hva er det som skjer?

(Orgasme)

Svar:

Hei,

En orgasme oppleves forskjellig fra person til person, men en orgasme oppleves også forskjellig fra gang til gang for den samme personen. Så det å beskrive hvordan en orgasme oppleves er nesten umulig.
Noen ganger kan en orgasme være intens og eksplosjonsartet, andre ganger kan den komme snikende og være mindre intens, men kanskje vare lengre.
Grunnen til at hvordan orgasmen oppleves skyldes en rekke forskjellige faktorer, for det meste psykologiske, som hvor lenge det er siden sist man fikk orgasme, humør, forhold til partneren, aktivitet, forventninger og hvordan man opplevde det hele frem mot orgasmen.
Orgasmen kjennetegnes ved sammentrekninger i nedre del av maven/underlivet, men en orgasme er noe som omfatter hele kroppen.
Målinger viser at hjerne aktiviteten endres drastisk under en orgasme og muskler i hele kroppen reagerer.
Mange mennesker opplever at musklene i ansiktet strammes på en slik måte at man tilsynelatende skjærer grimaser av smerte eller ubehag, på tross av at man kun føler nytelse.
Dette er musklene i ansiktet som reagerer på noen få av den mengden med impulser som sendes ut fra hjernen. Tror den følesen du beskriver når det kjennes ut som kroppsdeler låser seg er relatert til dette. Det er ikke farlig og ikke noe du trenger å engste deg for. Fortsett å nyt orgasmen!

Hilsen legen

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut