Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 21.3.2011 og ble besvart 28.3.2011.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei.
Jeg skal nå begynne på nye p-piller. Skal gå fra "loette 28" til "microgynon". Legen sa jeg skulle begynne på de nye p-pillene den første dagen jeg får mensen, dette vet jeg.. Men på loette 28 er det jo "hvite piller", å jeg må jo begynne på disse får å få mensen.. skal jeg da begynne på de "hvite pillene", også når jeg får mensen så tar jeg første pillen på microgynon? (Jeg bruker som regel å få mensen på den 2. eller 3. hvite pille..)

Jente 19 :)

(Prevensjon)

Svar:

Hei!

Når du skifter til Microgynon etter å ha brukt en annen kombinasjonspille står det følgende i pakningsvedlegget til Microgynon:

Når det byttes fra en kombinasjons-p-pille, p-ring eller p-plaster:

Du kan begynne med Microgynon dagen etter siste tablett (dette betyr at det ikke skal være noe tablettfritt intervall). Dersom den p-pillen du bruker inneholder inaktive tabletter (dvs. leveres med 28 tabletter pr. brett), kan du begynne med Microgynon etter den siste tabletten som inneholder virkestoff (dersom du er usikker på hvilken tablett dette er, kan du spørre legen din eller du kan spørre på apoteket). Du kan også begynne senere, men aldri senere enn dagen etter det tablettfrie intervallet (eller dagen etter den siste inaktive tabletten) på din nåværende p-pille. Dersom du følger disse instruksjonene, er det ikke nødvendig å benytte noen ekstra form for prevensjon. (Felleskatalogen.no)

Det betyr at du kan velge mellom å starte Microgynon direkte etter siste virksomme pille på Loette eller etter du har tatt hele brettet og hatt mensen. Det er når man starter på p-piller første gang eller etter etter opphold at man skal starte med nytt brett på mensens første dag.

Hilsen jordmor

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut