Hjelp, det kommer noen!
Til forsiden
HELSEFORHOLD / FAMILIERUSMIDLERSEKSUALITET
 

Dette spørsmålet ble stilt 1.4.2012 og ble besvart 6.4.2012.

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt.
Hilsen driftsansvarlig

Spørsmål:

Hei!

jeg sliter med "kukost".
Finnes det en underlivssåpe til gutter man får kjøpt?

helst ikke i butikken, men på Internett?
eller noe?

har litt trang forhud. har operert den for 5 år siden, men penishodet er betent!

jeg er 17 år.

kan jeg gå til fastlegen? Burde jeg det?!

hvis jeg gjør det, har fastlegen min taushets plikt?!

det er en dame, jeg vil ikke vise tissen min til henne. kan jeg bytte til en mannelig fastlege?! hvordan??????!

de "omskjærte" meg, da de tok vekk all forhuden. (Er jomfru)!

noen råd?

Gutt på 17 år

(Gutters underliv)

Svar:

Hei!

For å unngå at smegma bygger seg opp, er det viktig med god hygiene. Vanlig god hygiene er viktig for å unngå både lukt og plager med kløe, svie eller utslett på penis. Det som er viktig er at du vasker penishodet. Resten av penis (skaftet) vasker du på samme måte som resten av kroppen.
Penishodet kan enkelt vaskes med rent, lunkent vann. Den trenger ikke såpe, det kan derimot tørke ut huden.
Hvis man absolutt føler at man må bruke noe "vaskemiddel" er det lurt å bruke såpefrie produkter, som Asan, Lactacyd eller dr. Greves intimvask.
Et ypperlig vaskemiddel er uparfymert babyolje. Den rengjør fint, og holder veldig bra på fuktigheten. Babyolje fås kjøpt på matbutikken.

Slik gjør du:
Trekk forhuden tilbake og skyll med vann (og evt. intimvask/olje), samtidig som du bruker hånden for å komme til på hele penishodet.
Så enkelt er det!
Det er ikke strengt nødvendig å vaske/skylle under forhuden hver dag, men de fleste foretrekker nok dette. Dersom man ikke rengjør samler det seg lett fett og talg (såkalt "smegma" eller "kukost"), som kan lukte surt, og ser uappetittlig ut.

I vanlig butikk kan du kjøpe Asan for menn, Dr. Greves underlivssåpe eller RFSU`s intimvask. Vivag initmsåpe, Lactacyd får du kjøpt på apotek. Det er ikke noe flaut i å kjøpe slike produkter. Det er normalt og naturlig. Men du kan også bestille på nettet hos

 Her kan du få gratis prøver på Asan for menn.

Vivag intimsåpe og RFSU`s intimsåpe kan du bestille her.

Ut i fra måten du beskriver penishodet på, vi jeg anbefale deg å ta kontakt med lege. Du kan enten benytte deg av din fastlege, eller du kan gå til lege på Helsestasjon for ungdom. Det er ikke vanlig å bytte fastelege, og det kan du gjøre selv. Da går du inn på Helfo for å finne den du har pr i dag, og bytter til en som du ønsker istedenfor.
Selv om penis er omskjært er den like følsom og kan nyte sex like mye som de som ikke er omskjært. De fleste har noenlunde samme følsomhet.
Det er fullt mulig for deg å onanere, og på den måten lære deg selv å kjenne slik at du vet hvordan du fungerer og hva du liker når du skal dele sex med en annen person. Man kan imidlertid ikke onanere/runke med samme teknikk som de som ikke er omskjært. Når man er helt omskjært er hele forhuden fjernet og man kan ikke onanere ved å trekke forhuden over penishodet. Det er likevel ikke noe problem å f.eks. onanere ved å gni på penishodet med hånda omtrent sånn som man gjør om man har forhud. Det kan kanskje være greit å bruke glidemiddel eller annet som gjør at det blir mindre friksjon.
Du må bare prøve deg frem og tørre å utforske.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

< Tilbake

Lignende spørsmål

 

Nordland fylkeskommune

Sosial- og helsedirektoratet
© 2002-2014 Klara Klok <post@klara-klok.no>. Sidene er utviklet av SERIA.no. Design: KREMdesign AS | Spørsmålsindeks
Skriv ut Skriv ut