Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

visdomstennene mine er låst og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre :(

Kropp og helse Tannhelse Visdomstenner Innsendt av Jente 18, 24.12.2016 - 23:58
Svar: 

Hei!

Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med at visdomstennene er låst. Det kan være at tannlegen har sagt til deg at tennene er «låst» fast, og ikke kommer skikkelig opp.

Visdomstenner kommer opp helt bakerst i munnen, og veldig mange av oss har ikke plass til dem. Ikke alle får visdomstenner. Noen får enkelte visdomstenner, andre får visdomstenner som kommer helt fram, og noen får visdomstenner som ligger i ro i kjevebenet et helt liv. Dersom visdomstennene kommer helt fram som andre tenner, og man klarer å holde dem rene slik at det ikke oppstår hull eller tannkjøttsbetennelser, kan man beholde visdomstennene like godt som andre tenner.

Det kan være litt vondt når en visdomstann vokser opp. Det er det jo også ofte når andre tenner kommer fram. Noen ganger kan man være litt mer plaget av visdomstennene, og noen ganger må de trekkes. I enkelte tilfeller må de opereres ut. Da vil man få bedøvelse, slik at man ikke kjenner noen smerte underveis. Noen kan få hevelse og feber ved at visdomstennene kan gi en betennelse dersom de ikke kommer helt fram. Da har man som regel hatt litt vondt en god stund. Man bør ta kontakt med tannlegen om man har smerter i tennene.

Tannlegen kan ha ment at visdomstannen din er låst på en slik måte at den ikke kommer mer fram. Da må man vurdere om man bør fjerne tanna eller ikke. Om du er usikker på hva tannlegen har ment, synes jeg at du skal ringe til tannklinikken. De vil kunne svare deg på hva tannlegen har ment. Om det ikke står noe om det i journalen din, kan du be om å få snakke med tannlegen selv. Det er bedre å vite, enn å gruble.

Vennlig hilsen tannlegen

 

Besvart 31.12.2016 - 18:13
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?