Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Jeg sliter med å prioritere riktig og utsetter alt hele tiden

hva burde jeg gjøre?

dette har blitt et stort problem..

Kropp og helse Psykisk helse Prioriteringer Utsettelser Stress Innsendt av Jente 17, 24.12.2016 - 23:56
Svar: 

Hei! 

Jeg går ut i fra at det er lekser og slikt som dette går verst utover. 

Den beste måten å overvinne dette problemet, er å alliere seg med andre støttespillere som du møter hver dag, f.eks foreldrene dine hvis de evner å støtte deg og trygge deg. Skaff deg en leksebok som du skriver opp alle gjøremålene dine i, og lag en rutine hvor du snakker med foreldrene dine hver dag etter middagen om hva som står i boka. 

Når du flytter hjemmefra, kan du bytte ut foreldrene dine med en studiesirkel/kollokviegruppe som fordeler oppgaver til hverandre og følger opp hverandre tett, på en trygg og støttende måte. 

Det er også viktig å ha noen du stoler på som du kan ringe til hvis du merker at problemet med å utsette øker. Å utsette, på den måten du beskriver, pleier å handle om stress, nervøsitet og livsbelastninger. Det kan og handle om medfødte konsentrasjonsvansker. For noen kan det være lurt å snakke med en psykolog eller annen person som kjenner deg godt om hva som er dine kilder til stress og dine typiske måter å reagere i møte med stress. Da har man også noen å ringe når man merker at man begynner å fungere dårligere. 

Det er mine kjappe råd om dette. 

Lykke til! 
Hilsen Psykologen

Besvart 02.01.2017 - 10:52
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?