Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

hva er glede? hvordan blir man glad

Følelser Mine følelser Glede Innsendt av Jente 17, 24.12.2016 - 23:54
Svar: 

Hei

Glede er en følelse som setter en til­stand av lykke. Gleden er en individuell opplevelse og hva som føles som glede for en person, er nødvendigvis ikke glede for andre. Forskning utført av psykolog Martin Seligman forklarer at å kjenne glede gir en bedre helse, men det hjelpe ikke bare å tenke positivt. Du må gå aktivt inn for å trene «gledesmuskelen». Visjonen hans er å snu psykologiens fokus fra det å reparere det vanskelige ved livet, til å heller styrke hvert enkelt individs kvaliteter. Han beskriver at det finnes snarveier til å oppleve glede; som å shoppe, se på TV, men det finnes ingen snarveier til dypere glede. Snarveier til glede er kun en kortvarig glede som raskt går over. Eneste måten å oppleve en dypere glede er å bruke de sterke sidene og talentene dine i møtet med de utfordringene du opplever. Glede handler mer enn positiv tenkning. Det handler om å våge og tørre møte på utfordringene og problemene som kan oppstå, for så å bygge seg sterk slik at du klarer å kjenne på en dypere følelse av glede.

Hvordan du skal bli glad igjen kan jeg ikke gi deg et svar på, men jeg kan komme med et råd til deg. Det er at du snakker med noen om det du sliter med, det som gjør at du ikke føler deg glad i dag. Dersom du gjør det vil du få hjelp til å finne ut av hva det er som gjør at du ikke er glad lengre og du vil få hjelp til å bli glad igjen. Du kan snakke med helsesøster på skolen der du går eller med fastlegen din om dette. Hvem som er legen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. 

Med vennlig hilsen psykologen

Besvart 31.12.2016 - 18:06
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?