Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

men hvordan skal jeg få hjelp om jeg er redd for å få hjelp

Følelser Mine følelser Hjelp Innsendt av Jente 17, 24.12.2016 - 23:47
Svar: 

Hei jente 17 år!

Så flott at du har valgt å skrive inn, dette er et viktig første steg på veien mot å søke hjelp! Jeg vet godt at det kan være vanskelig og skummelt å snakke om sine egne problemer med andre, men det er ofte nødvendig dersom du skal få den hjelpen du trenger. Du trenger ikke bekymre deg for at du skal fremstå sårbar, for de som skal hjelpe deg er vant til å møte folk som gråter hver eneste dag. Det er helt normalt å gråte hvis man har det vondt. Og det er menneskelig å være sårbar, og hvis man ikke tillater seg selv å være sårbar vil man aldri få det bra med seg selv. Det er med dette som med mye annet: det går lettere med litt trening! Jo mer du tør å ta sats å fortelle noen om hvordan du har det, jo bedre vil du føle deg og jo enklere vil det bli å snakke om det. Jeg lover! En fin måte å begynne på kan være å vise det du har skrevet her til de som skal hjelpe deg.

Det kan være lurt å begynne med å snakke med helsesøster, som kan hjelpe deg med å få riktig behandling. Du kan enten snakke med helsesøsteren på skolen din, eller ved din lokale helsestasjon for ungdom. Denne kan du finne ved å velge ditt fylke + din kommune i den oransje boksen nederst på Klara Klok sin forside. Det er også mulig å bestill en time hos fastlegen din, som du kan finne ved å gå inn her. Om du ønsker å snakke med noen anonymt, kan du ringe Røde kors barne- og ungdomstelefon eller Mental helse sin hjelpetelefon. Her jobber det dyktige fagfolk som har erfaring med å hjelpe mennesker i din situasjon, og som kan svare på eventuelle spørsmål du har.

Stol på meg, du vil få det mye bedre med deg selv hvis du tillater deg selv å være litt sårbar og oppsøker hjelp for problemene dine. Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

 
Besvart 31.12.2016 - 18:03
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?