Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

hva bør jeg gjøre og ikke gjøre som gravid?

Kropp og helse Graviditet Kroppen Graviditet Innsendt av Jente 25, 24.12.2016 - 23:39
Svar: 

Hei!

Gratulerer med graviditeten!

Gravide kan leve helt normalt, men det er anbefalt å avstå helt fra røyk, alkohol og andre rusmidler. Medisiner bør avklares med lege. Når det gjelder mat finner du kostråd her på matportalen.no. Du kan fortsette med fysisk aktivitet som før, men være forsiktig med bevegelser som fører til smerte i mage og bekken, unngå ekstremsport eller aktivet som kan medføre slag eller spark mot magen. Har du spørsmål rundt arbeid og graviditet kan du ta det opp med verneombud på jobb eller lese her på arbeidstilsynet.no.  

Du bør også snart ta kontakt med lege og jordmor. Det er anbefalt å ha første svangerskapskontroll i løpet av svangerskapsuke 8 - 12.

Det finnes mange nettsider med mye informasjon til gravide. Les det som fagfolk skriver og husk at alt det som står i ulike diskusjonsforum er andre gravides opplevelser. Ditt svangerskap vil bli din opplevelse. 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen jordmor

 

Besvart 31.12.2016 - 17:51
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?