Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

hvorfor får jeg flass?

og hva er de vite greiene rundt nesa og mellom øyenbrynene, det ser ut som huden har flasset av til hvite prikker eller no eliknende men jeg skjønner ikke.. :O

Kropp og helse Kroppen Flass Innsendt av Jente 17, 24.12.2016 - 22:42
Svar: 

Hei!
Flass skyldes tørr hud. Har du flass i håret, så er dette fordi hodebunnen din er tørr, og det drysser små flak av løs hud. 
Det sammen gjelder dersom huden flasser av i ansiktet. Det er rett og slett fordi huden din er tørr. Det kan blant annet skje fordi man har eksem. Det du forteller om kan minne om seboreisk eksem.
Ofte er huden i ansiktet da tørr og flasser, gjerne rundt nesevingene og mellom øyebrynene. Her får du noen gode råd til behandling.

Det jeg vil anbefale deg, er at du får lege til å se på dette, slik at du finner ut hva dette dreier seg om, og får hjelp til riktig behandling. Flasser du i fra hodebunnen, er det viktig å bruke en shampo som gir fukt og forebygger ytterligere plager. Her får du gode råd.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

 

Besvart 31.12.2016 - 17:45
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?