Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei, jeg er en gutt på 15 år. Jeg lurer bare noen ting som stresser meg litt for tiden. Jeg er kommet godt inn i puberteten. Jeg har hår der nede, på bein, armer, dun på leppa og hår under armene. Problemet mitt er at hoftene vokser fort og er blitt brede, mens skuldrene ikke vokser i det hele tatt. Jeg tener også styrke flere ganger i uken, kan dette ha en sammenheng med at skuldrene ikke vokser? Og hva kan jeg gjøre for å bredere skuldere?

(redigert) 

Kropp og helse Kroppen Puberteten Innsendt av Gutt 15, 24.12.2016 - 22:38
Svar: 

Hei!

Styrketreningen har nok ingen ting med at beinstrukturen i skuldrene ikke vokser. Selve formen på beinstrukturen genetisk bestemt, men trening og et bra kosthold vil gjøre beinstrukturen sterkere. Hvis du fortsetter å trene regelmessig, og du trener 2-3 ekstra øvelser for skuldrene, så vil du kunne påvirke muskelmassen og øke skulderbredden på den måten. Det kan for eksempel være sittende hantelpress, sittende skuldertrekk i kabel og sidehev i kabel eller med hantler.

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Besvart 31.12.2016 - 17:44
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?