Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hva bør man ta når man har hodepine? ikke smertestillende medisin som ibux og paracet pga graviditet. hva burde man ta eller gjøre utenom smertestillende?

Kropp og helse Graviditet Hodepine Innsendt av Jente 25, 24.12.2016 - 22:35
Svar: 

Hei!

Hodepine i svangerskapet er ikke uvanlig. Det skyldes oftest stress eller stramme  nakkemuskler (som klemmer på blodårene til hodet). Har man sterk hodepine i graviditeten kan dette også skyldes det man kaller svangerskapsgforgiftning. Men da har man også høyt blodtrykk og eggehvite (proteiner) i urinen. 

Er du et stykke ut i svangerskapet og har slike plager må det sjekkes ut at du ikke har det vi kaller svangerskapsforgiftning. Når man er på svangerskapskontroll måles blodtrykket hver gang. Man tar også urinprøve. Om det  ikke vil gi seg eller bare blir verre bør du oppsøke lege/jordmor for en sjekk.

 

Man kan unntaksvis bruke Paracet når man er gravid. 

Legemiddelverket gir følgende råd til gravide i forbindelse med paracetamol:

  • Paracetamol er fremdeles førstevalg som smertestillende eller febernedsettende behandling hos gravide
  • Behandlingen bør være så kort som mulig
  • Gravide med behov for smertestillende og/eller febernedsettende behandling over en uke bør rådføre seg med lege

 

Har man hodepine kan det hjelpe å drikke rikelig. Søvnmangel og et  uregelmessig liv kan i seg selv gi hodepine. Så da er rådet å unngå dette. Skyldes hodepinen stramme nakkemuskler kan det være en god idé å lære avslappningsteknikker. Fysioterapi kan være et skritt på veien mot å løse opp muskelspenninger, det samme kan massasje. Turer ute i frisk luft  kan gjøre mye for  velværet. Det bygger opp muskulaturen, fremmer blodsirkulasjonen og gir oftest velvære. En spasertur på 15 - 20 minutter 2 - 3 ganger i uken kan gjøre underverker.

 

Hilsen jordmor

Besvart 31.12.2016 - 17:41
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?