Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei, jeg er 14 år og har veldig lyst til å ha sex med typen min.. fikk mensen for noen dager siden.. og jeg er veldig redd for at jeg er for trang.. hjelp meg

Seksualitet Hvordan gjøre det? Samleie Innsendt av Jente 14, 24.12.2016 - 03:29
Svar: 

Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til Klara Klok.

Du har svært god tid, og vær tålmodig og bli mer kjent med kjæresten din slik at dere er trygge på hverandre.

Ofte bli et samleie mer positivt og en god opplevelse hvis begge parter er trygge på hverandre. 

Skjeden er et elastisk organ som utvides når man blir opphisset og kåt. Man har mye muskler i underlivet som kan være stramme hos unge jenter. Det er derfor viktig å være avslappet. Ofte er man litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av. Dersom man tar seg godt tid og gjør det sammen med en person man er trygg på og er våt nok i skjeden, så vil det som regel gå bra. Dersom det ikke går bra første gang, så må man bare prøve igjen en annen gang. Det er vanlig at man kan synes det er vanskelig å få til første gangen man har samleie. Det er svært sjeldent at årsaken er at jenta er for trang men veldig vanlig at man strammer litt. Da er det viktig å bruke litt lengre tid på oppvarmingen før man har penetrerende samleie.

Mange får ingen blødning «første gang» de har samleie eller andre former for penetrerende sex. Det kan imidlertid oppstå smårifter i skjedekransen som kan føre til en liten blødning. Ofte er det andre grunner til at det blør, som at en ikke er opphisset nok eller fuktig nok i skjeden. Det kan også skyldes at en er nervøs eller strammer musklene i bekkenet. Blødningen vil i slike tilfeller stamme fra slimhinnene i skjeden som har fått et lite sår – ikke fra skjedekransen. Dette vil gro helt fint av seg selv. Det er derfor veldig viktig at man passer på å være opphisset og fuktig nok, stresse ned og fokusere på alle deilige følelser.

Hvis det kan hjelpe deg kan du også bruke litt glidemiddel slik at skjeden blir glattere. Prøv å slappe mer av og fokuser på alle gode følelser og kjenne etter hvor deilig alt er. Lek mer og bruk forspillet til å utforske hverandres erogene soner og ha det mer gøy sammen. Men igjen sier jeg at dere bør være mer tålmodig og husk at gjennomsnittsalderen for jenters seksuelle debut er 16,8 år og for gutter hele 18 år. 

Håper at dette vil hjelpe deg og lykke til!

Hilsen sexologisk rådgiver

Besvart 31.12.2016 - 15:06
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?