Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei, jeg er en gutt på 13 år og er kommet i puberteten. Jeg onanerer omtrent en gang i uken mer eller mindre og nå nyligt mens jeg onanerte så dro jeg forhuden mer tilbake slik penishodet kom frem. Er dette normalt? og litt mer informasjon hadde vært greit:)

Seksualitet Hvordan gjøre det? Onanering Innsendt av Gutt 13, 24.12.2016 - 03:05
Svar: 

Hei gutt 13!

Takk for spørsmål.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye med kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten, en begynner å lukte svette slik at en må dusje hver dag, penis vokser og en begynner å kjenne seg kåt og får lyst til å onanere. Det varierer fra person til person når alt dette skjer, og i din alder er det ikke uvanlig at en merker noe er i gang.

Det varierer fra gutt til gutt hvor ofte en får lyst til å onanere, dette kan være alt fra noen ganger i timen til en til to ganger i uka. Hvordan en onanerer er også forskjellig. Den mest vanlige og effektive metoden er å stimulere penishodet. Om en gutt har forhud, kan en føre forhuden fram og tilbake over penishodet. Det betyr at penishodet kommer til syne, akkurat slik du forteller om i spørsmålet ditt. Noen gutter er omskjært, det betyr at forhuden er tatt bort. Da kan en bruke fingrene eller håndflaten til å stimulere penishodet. 

De fleste gutter finner sin teknikk ganske raskt og vet hva som skal til for å få orgasme og utløsning raskt. Andre igjen kan bruke litt tid på det. Ulike teknikker som kan gi en gode opplevelser når en er alene, kan gjøre det vanskelig å kjenne igjen følelsene et samleie eller munnsex kan gi. Det kan derfor være ok å eksperimentere med ulike former for stimuleringer og på den måten finne ut av hva det er som kan fungere. Her kommer det noen tips du kan sjekke ut:

-Bruker du venstre hånd når du runker, bytt til høyre - eller omvendt. 

-Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.

-Test ut ulikt trykk, runk både med et løst og et fast grep.

-Test ut å runke med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

En gang du er alene og vet du ikke vil bli forstyrret, kan du kle deg naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på hele deg helt til du liker det du ser. Noen kan like seg selv umiddelbart, andre må se på seg selv naken flere ganger før en kjenner at det er ok. Test ut hvor og hvordan du liker å bli tatt på kroppen, noen liker myk og forsiktig berøring, andre kan like hardere klaps og klyp. Bruk også tid på å se på testiklene dine. Dra tilbake forhuden og se på penishodet, hele penis og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. For å få sett alt, er det ok å bruke et speil. Hele dette området er en sterk erogen sone der all berøring kjennes godt og deilig. Prøv ut ulike måter å onanere og stimulere deg selv på og legg merke til hva som gjør spesielt godt. 

Når en gjør denne øvelsen, er det ikke uvanlig at en får seksuelle fantasier. Nyoppdagede seksuelle fantasier og ny kunnskap om hvordan en liker å stimulere hele kroppen sin kan gjøre at du får bedre opplevelser når du runker.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Besvart 31.12.2016 - 15:04
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?