Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

hei jeg er redd for hiv finnes det andre prevensjonsformer enn kondom som beskytter helt eller delvis mot kjønnsykdom? håper sterkt på svar

Kropp og helse Prevensjon HIV Innsendt av Gutt 23, 24.12.2016 - 00:03
Svar: 

Hei!
Den eneste formen for prevensjon som gir beskyttelse mot smitte av seksuelt overførbare infeksjoner er kondomer. Har du sex med ny partner, er det alltid viktig å bruke kondom for å unngå smitte av seksuelt overførbar infeksjon. Så lenge du er bevisst på bruken av prevensjon, og tar ansvar for din egen seksualitet, vil du også unngå smitte av sykdom.

For å unngå å bli smittet av hiv, må man bruke kondom om en har ulike former for sex med en person som du ikke vet er hiv positiv eller ikke. Kondom beskytter også mot andre seksuelt overførbare infeksjoner. Hiv kan overføres gjennom oralsex, men sjansen for at dette skjer er svært liten. Har en sår i munn eller lettblødende tannkjøtt, øker risikoen for smitte. Stoffmisbrukere som bruker sprøyter må unngå å dele sprøyter med andre. Sprøyter selges svært billig på apoteket i tillegg til at det deles ut gratis i flere byer. 

Den største andelen smittede finner du blant menn som har sex med menn, personer fra deler av verden med stor andel av hiv i befolkningen (som for eksempel Afrika sør for Sahara), stoffmisbrukere som deler sprøyter eller lignende brukerutstyr.
Kunnskap er en viktig del av forebygging av smitte. Du kan gjerne gå inn på HivNorge for å finne mer informasjon.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

 

Besvart 31.12.2016 - 12:57
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?