Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Jeg er i en veldig vanskelig periode av livet mitt nå. Jeg trenger noen å prate med, og jeg liker å gjøre det anonymt. Jeg vil ikke snakke med mamma eller pappa, fordi de skilte seg nylig, og jeg er veldig sint på dem (jeg vet at jeg ikke burde være det, men hver gang jeg prater med dem så koker det inni meg). Men det var ikke det jeg skulle prate om. Jeg tror nemlig at jeg er lesbisk, eller bifil. Jeg har ikke vært sånn ordentlig forelska i en annen jente eller noe. Men jeg liker å fantasere om andre jenter og drømme om at jeg har sex med en annen jente. Og jeg liker å skrive om at jeg har sex med en annen jente for å bli kåt. Men jeg har vært forelska i gutter, bare jeg liker ikke å drømme eller noe om det, og jeg blir ikke like kåt av å skrive om det. Og jeg har lyst til å (det høres rart ut) kline med en annen jente. Men jeg er så usikker på hva jeg er! Og hvis jeg er lesbisk/bifil hvordan skal jeg si det til familien min?

Følelser Identitet Mine følelser Seksuell legning Innsendt av Jente 13, 23.12.2016 - 20:08
Svar: 

Hei jente 13!

Først vil jeg bare si at det er helt naturlig at du kjenner deg sint på foreldrene dine. Det er naturlige følelser som kommer når det skjer en så stor endring for deg, som at de skal skilles. Det er bra at du kan kjenne at du føler deg sint, selv om det føles vanskelig. Hvis man ikke kan sette ord på hva man føler så vil man bare kjenne frustrasjon, og ofte kommer den ut når det ikke passer seg.

Hvis du framover fortsetter å kjenne på at det er vanskelig i forhold til foreldrene dine og i forhold til skilsmissen, så kan det være lurt å snakke litt med helsesøster. Hun er vant til å snakke om det.

Du forteller også at du føler deg usikker på hvem du forelsker deg i og hvem du tenner på. Du har vært forelsket i gutter, men du liker best å fantasere om å ha sex med en jente. Du kjenner også på at du har lyst til å utforske å kline med en jente.

Det er mange, både gutter og jenter, som lurer på hvem de egentlig liker best, når de er på din alder. For noen er det slik at de vet at de er homo, lesbisk, bifil eller hetero, mens for andre er det slik at de føler seg usikker.

Det er ganske vanlig at både gutter og jenter ser for seg å være sammen med og ha sex med en av samme kjønn når de er i puberteten. Gjennom å utforske finner man ut hvem man er og hvem man forelsker seg i og hvem man liker å ha sex med.

Noen finner ut at de liker å ha sex med begge kjønn, men at de bare forelsker seg i og ønsker å være kjæreste med et av kjønnene. Når man tenner seksuelt på begge kjønn er man biseksuell. Hvis man både ønsker å være kjæreste med begge kjønn og ha sex med begge kjønn er man bifil.

Hvis man er jente og kun ønsker å være kjæreste med og ha sex med jenter er man lesbisk. Er man jente og kun ønsker guttekjærester og ha sex med gutter er man heterofil.

Du er jo enda veldig ung så du kan jo tenke på det en stund for å bli mere sikker på hvem du liker. Noen finner det ut når de blir litt eldre og får mere erfaring. Du kan jo tenke på om du ønsker å forske på dette nå eller om du skal vente litt til. For å bli mere sikker på hva som er rett for deg så må du forsøke å være sammen med jenter og gutter som du liker, så vil du finne ut om det blir rett for deg. Det finnes endel chattesider for de som ønsker å bli kjent med noen av samme kjønn. f.eks denne siden; http://www.skeiv.no/

Det er også viktig at du tar deg tid til å finne ut hva som blir rett for deg før du forteller det til familien din. Hvis du en dag bestemmer deg for at du skal fortelle dem at du er bifil, lesbisk eller hetero så kan det være mange tips å hente på denne siden for hvordan du kan gjøre det. Ikke stress med at de trenger å vite noe nå, for det er som sagt helt naturlig å tenke på dette når den er i puberteten. Du må først finne ut hva som blir rett for deg, før noen andre trenger å vite noe om det.

På denne siden kan du også lese mye om det å være lesbisk, bifil eller biseksuell. Hvis du får mere kunnskap kan det også være at du blir mere sikker på hva som blir rett for deg.

Håper at dette er til hjelp for deg og lykke til videre i livet!

Fortsatt god jul og godt nyttår fra sexologisk rådgiver

 

Besvart 30.12.2016 - 17:49
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?