Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! For litt over 1 år siden, mistet mamma broren sin, som da er onkelen min. Vi begge sliter og tenker ofte om dette. Vi sørger, rett og slett. Men nå, siden det er juletid, har jeg sett og lagt merke til han hun er utrolig sliten og lei seg. Ikke normalt henne og være så lei seg, som også vises. Jeg skjønner det er ekstra trist nå som det er jul, men er det noe hyggelig jeg kan finne på med henne? Noe jeg kan si til henne? Eller noe jeg kan hjelpe henne med? Gjør veldig vondt å se henne slik.

Hilsen beskymret datter.

Følelser Familie Mine følelser Mamma Trist Innsendt av Jente 15, 23.12.2016 - 18:20
Svar: 

Hei jente!

Det er forståelig at dere begge to sørger over onkelen din, og sikkert særlig moren din. Og alltid er det vondt første gangen noe skal skje etter at noen har gått bort. Så om det nå er første jul dere feirer etter at onkelen din døde, er det forståelig at det er ekstra vondt for dere. Julen gir tid for ettertanke og minner og dette er sikkert ekstra vondt nå for moren din. Det er fint at du har lyst til å muntre henne opp og gjøre noe ekstra for henne. Du kan si til henne at du ser at hun er trist og lei seg og at du skjønner at det er vondt for henne nå i jula og at hun tenker ekstra mye på broren sin. Da vet hun at du forstår henne og hvorfor hun er lei seg.

Kan du ta henne med på en tur ut for å gå? Eller inviter henne med på kino/kafe/konsert eller noe du vet hun liker og vil kunne sette pris på ?

Jeg håper dere kan finne på noe hyggelig sammen!

Vennlig hilsen helsesøster

Besvart 30.12.2016 - 17:24
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?