Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei.Hadde sex med kjæresten min for ca en måned siden og det gikk ikke så veldig bra..kondomen sprakk og jeg fikk sæd inni meg, så vi kjøpte angrepille etterpå og den funket. Vi hadde sex igjen igår og kondomen sprakk så vidt på slutten. Det kom bare litt sæd utenpå ikke inni, så jeg tørket det vekk med en gang. Burde jeg ta angrepille eller ikke? Tror du det går fint? Håper på svar fortest mulig.

Kropp og helse Prevensjon Kondomen sprakk Angrepille Innsendt av Jente 16, 23.12.2016 - 12:49
Svar: 

Hei!
Du bør ta nødprevensjon for å være på den sikre siden. Alternativet da er å ta Ellaone, og det må du få gjort så raskt som mulig, siden den må tas inne 120 timer ( 5 døgn). Ellaone var tidligere reseptbelagt, men selges nå også reseptfritt på apotek (fra 01.05.15). Dersom det har gått mer enn 48 timer etter det ubeskyttede samleiet, anbefales denne typen nødprevensjon (Overlege Madsen, Legemiddeldirektoratet, juni 2015).

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med helsesøster om det å starte på fast prevensjon, for å sikre deg mot uønsket graviditet. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom og få hjelp til å finne en type prevensjon som kan passe for deg.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

Besvart 28.12.2016 - 12:28
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?