Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Jeg tok en angrepille nøyaktig 36 timer etter ubeskyttet samleie. Den dagen sluttet jeg også på p piller fordi EllaOne ikke skal brukes sammen med p piller. To dager senere begynte jeg å blø, først ganske lite så mer kraftig de neste dagene. Jeg hadde hatt mensen 1 uke før samleie. Mitt spørsmål er da, er det mulig at jeg er gravid? Når jeg har glemt ved tidligere anledninger å ta p pillene tre dager på rad har jeg fått mensen... så jeg lurer nesten på å om det kanskje har skjedd her også siden jeg måtte legge vekk p pillene i fem dager etter at jeg tok angrepillen. Jeg vet at man kan få blødninger etter angrepillen, men man kan jo allikevel være gravid? Hvordan kan man vite om det er mensen eller bare blødninger pga angrepillen.
Håper på svar!!

Kropp og helse Prevensjon Angrepille Blødninger Innsendt av Jente 23, 22.12.2016 - 21:12
Svar: 

Hei, og takk for at du skriver til Klara-Klok!

Når du får en menstruasjonsliknende blødning, uansett hva blødningen kommer av, er det tegn på at du ikke er gravid. 

Mensen er blod og slimhinne som livmoren kvitter seg med. Denne slimhinnen har i vokst i livmoren fra sist man hadde mens. Den er der for at et befruktet egg skal kunne feste seg og vokse. Hvis egget ikke blir befruktet vil denne slimhinnen dø og bli støtt ut, og man får mensen. Om egget er befruktet og man får en blødning, vil ikke egget ha noe sted å feste seg, og man kan derfor ikke være gravid. 

Det er ikke riktig at du må slutte på p-piller når du tar ellaone. Ellaone kan gjøre at p-pillene ikke blir like sikre, så man må bruke kondom i tillegg i 14 dager. Unntaket er p-pillen Qlaira. Tar du denne, må du bruke kondom i tillegg i 16 dager.

Hvis du bruker gestagen p-piller (Cerazette eller Azalia) skal du bruk kondom i tillegg i 9 dager.

 

Du bør altså starte opp igjen med p-pillene dine med en gang, men bruke kondom samtidig. Begynn på et nytt brett, og start på de selv om du eventuelt fremdeles blør. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Besvart 27.12.2016 - 13:18
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?