Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Kva er best å gjøre vis du har skilte foreldre å alle seier at eg ikkje bør vere hos far si han har mobbet meg å våre så frekk med meg? Men kor ska eg gå?

Følelser Familie Familiekonflikter Innsendt av Jente 13, 22.12.2016 - 19:55
Svar: 

Hei.
Jeg er litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt helt rett. Men er det slik at du ikke har det bra hos pappa og ikke ønsker å være der eller er det slik at andre sier at du ikke skal være der, men at du vil ha kontakt med pappa?

Ofte er det slik at man som ungdom ikke helt vet hva man føler når det gjelder foreldre som ikke har oppført seg ok. Det blir så mange følelser og fort kaos som gjør at man kanskje ikke helt vet hva man ønsker eller føler egentlig. Da er det nyttig å få pratet mer om hvordan det er å være deg. Jeg anbefaler deg å prate med helsesøster. Hun har god kunnskap om dette med foreldre, mobbing og det å være usikker ungdom. Når foreldre er skilt, så kan det bli mange meninger som gjør at du ikke vet helt hva du skal tro og mene. Da er det lurt å prate med noen utenfor familien.

Hvis det er slik at pappa mobber deg og er frekk mot deg, så må pappa få hjelp til å forandre seg . Hvis ikke han klarer å forandre seg, så klarer ikke han å være en god pappa for deg. Da blir det ikke bra for deg å bo hos pappa. Hvis det er slik at pappa er ok nå, men ikke var det før, så kan det være at dere kan ha det ok sammen nå likevel. Kanskje er det ikke så lett for deg å vite hva du selv ønsker eller hva som blir bra for deg. Det er dine foreldre som bestemmer hvor du skal bo, men du har rett til å bli hørt og hvis du ikke har det bra der du bor, så trenger dere som familie hjelp til å finne en god løsning. 

Du og dine foreldre kan bestille time hos familievernkontoret og få snakket mer om dette. Der kan du si hva du ønsker og hva du er usikker på. Dine foreldre kan lytte til deg, si hva de tenker og dere kan få veiledning fra terapeuten på familievernkontoret. Dine foreldre kan selv bestille time og det er gratis.

Hvis du har et ok forhold til mamma, så vær ærlig med henne om det du grubler over. Det viktigste er at du får sagt ifra hvordan du har det slik at de voksne kan hjelpe deg med å ha det bra i din hverdag og din kontakt med begge dine foreldre. Det er så slitsomt å gruble alene.

Vennlig hilsen Klinisk konsulent.

 

Besvart 29.12.2016 - 19:47
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?