Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Moren min er alltid så sint, og hun gjør alltid så stort ut av det på sånne små ting jeg gjøre feil! Hun sier slike ting som - jeg vet du ikke elsker meg!- og - Du bare mobber meg du!- til meg hele tiden, og jeg vet ikke liksom lenger hva jeg skal gjøre...så stenger hun meg ute / ignorerer meg i noen dager, liksom hun snakker ikke med meg og blokker meg helt om jeg prøver å snakke med henne. Og pappa orker ikke å blande seg i det for om han gjør det blir det bare helt kaos!! Hva skal jeg gjøre for at hun liksom ikke skal bli så sykt sint av sånne små ting som å glemme å ta ut oppvasken for eksempel??

Følelser Familie Familiekonflikter Innsendt av Jente 14, 22.12.2016 - 18:49
Svar: 

Hei!
Dette høres vanskelig ut. Jeg skjønner godt at det blir slitsomt for deg i lengden. Det blir ikke lettere når du ikke får støtte og hjelper i fra faren din. Det du bør forsøke å gjøre, er å snakke med moren din om hvordan dette oppleves for deg. Du er en en periode av livet hvor det ofte lettere oppstår konflikt. Du vokser til å og utvikler deg, har egne meninger og er kanskje mer tydelig på dette. Det er en naturlig utvikling, men noen foreldre kan oppleve det som en vanskelig tid.  
Selv om faren din velger å "ikke blande seg", så er dette noe han også må ta del i. Dette handler om forholdet i familien, og den er også han en del av. 
Her får du tips om hvordan du kan gå frem når du skal ha en vanskelig samtale med foreldre.

Det jeg også vil råde deg til, er at du tar en prat med helsesøster på skolen din om situasjonen. Helsesøster har taushetsplikt, og er en du kan snakke med om alt. Det vil være godt for deg å ha en utenforstående å snakke med og få gode råd.

For din del kan det også være greit å gå i seg selv og se på hva du kan gjøre for å bedre forholdet mellom dere. Det kan være småting som skaper irritasjon, og dette er ting dere kan unngå ved å lage klare avtaler på for eksempel plikter hjemme. Dersom du bestemmer deg for å ta tak i dette, og gå inn for en mer positiv overfor henne, så kan det være en god begynnelse. Det kan også være positivt for forholdet mellom dere at dere to gjør ting sammen. Setter av tid til å gode samtaler og gjøre noe som dere begge har glede av. Blir bedre kjent med hverandre, og på den måten får et bedre forhold til hverandre.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

 

Besvart 29.12.2016 - 19:42
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?