Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei, jeg er en gutt på 18 år som er veldig usikker på egen legning. Siden jeg vat liten har jeg alltid trodd jeg er homofil, jeg ser mer på gutter enn jenter, jeg har alltid sett på jenter som mine beste venner, og gutter har jeg vært ukomfertsbel med og være rundt. Jeg har aldri hatt sex, så kan ikke si hva jeg tenner på, men tenner mer på gutter enn jenter. Det som er saken, er at jeg tror jeg er homofi, ikke bifil for det syns jeg er veldig rart og faktisk litt ekkelt ( no judging), så da tenker jeg at jeg er homofil da, men jeg har ikke lyst på en mannelig kjæreste, jeg vil gifte meg med en kvinne og få barn, jeg kan bli forelsket i kvinner, men ikke på samme måte som menn. Om jeg ser en gutt som jeg synes er kjekk, så blir jeg veldig glad, men ser ikke på jenter den samme måten. Altså, jeg tenner veldig på gutter men ikke på jenter, jeg vil ha sex med gutter og jenter siden jeg vil ha barn med en kvinne, jeg vil kun bo en en kvinne, vil aldri ha mannelig kjæreste. Det er så komplisert, og jeg vet ikke hvordan jeg skal komme ut, siden jeg ikke vil si at jeg er homofil, siden jeg vil ha kvinnelig kjæreste, men vil heller ikke kalle meg selv bifil, siden jeg ikke tenner på begge kjønn på lik måte. Jeg er veldig forvirret?!?!?!?!?!?!

Følelser Identitet Seksuell legning Innsendt av Gutt 18, 22.12.2016 - 00:47
Svar: 

Hei og takk for spørsmål.

En bestemmer selv hva slags liv en vil leve. I Norge har en lover og regler som sikrer oss det som kalles seksuelle rettigheter. Dette innebærer at en selv bestemmer over egen kropp og eget liv. Anbefalingene fra klara-klok er at vi ønsker alle skal kunne leve ut seksualiteten sin, være åpne om hvem de er og ha det fint med en partner de elsker. Svært få mennesker blir lykkelige om de må leve livet "i skapet". Samtidig er dette ditt valg. Jeg tror ikke en vil bli forelsket i en kvinne om en er en homofil mann. Da vil heller muligheten være der for at en blir veldig glad i en kvinne som man kan tenke seg å dele livet med. Men jeg må nok advare deg om at dette kan komme til å bli ett vanskelig samliv.

Noen vil nok klare å ha en slags seksuell kontakt med ett kjønn de ikke tenner på, men det vil nok være vanskelig å oppleve seksuell tenning, iallefall i det lange løp. Her finnes det nok ingen fasit.

Mange homofile menn har levd i heterofile forhold gjennom tiden. Det er nok praktisk gjennomførbart å leve i slike forhold men det vil by på mange utfordringer, blant annet er det vanskelig å få det seksuelle til å fungere. Heldigvis velger flere og flere homofile å leve ut seksualiteten sin i dagens samfunn. Jeg tror også at færre og færre homofile og lesbiske vil gifte seg inn i heterofile ekteskap i fremtiden, fordi de aller fleste i Norge aksepterer homofile og ønsker at de skal ha gode fullverdige liv på lik linje med alle andre.

Dette er nok spørsmål du må reflektere rundt før du kommer ut av skapet. Ofte er det en fordel å ha snakket sammen med noen likesinnede. Jeg vil anbefale deg å bruke chatten til Ungdomstelefonen. Den er gratis og anonym. Der jobber det unge homofile, lesbiske og bifile som du kan drøfte dette med.

Uansett hva du velger å gjøre vil jeg ønske deg lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Besvart 29.12.2016 - 15:05
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?