Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Jeg er en jente på 12 år, og jeg har et spørsmål.
Jeg vet jeg ikke er så gammel og sånt, men jeg tror jeg allerede nå vet at jeg er lesbisk\bifil.
Jeg tror jeg har følelser for min egen bestevenninne...
Hver gang jeg er med henne kiler det i magen, og hjertet dunker noen ganger ekstra fort. Jeg får aldri nok tid men henne! Jeg har kjempe lyst til å si dette til henne, men jeg vet ikke om jeg tør... Er så redd for at vennskapet vårt skal bli forandret eller noe. Har du noen tips til hvordan jeg kan si det uten at det skapes problemer eller drama?

Følelser Identitet Mine følelser Legning Innsendt av Jente 12, 21.12.2016 - 15:33
Svar: 

Hei.

​Så fint at du tar følelsene dine på alvor.
​Det kan høres ut som du er forelsket i henne.

Det er lurt å gå litt varsomt fram, da det kan gjøre henne usikker å si det som det er. Du kan komme inn på tema forelskelse og sånnt, og prate med henne om det å være lesbisk, hva syns hun om det. Du har tenkt på hva som skjer dersom du skulle være lesbisk eller om en av venninnene dine skulle være det. Ville det aksepteres da? Ville du eller den bli ertet? Hva tenker din venninne om dette? Har hun noen ganger tenkt på hva det vil si å være lesbisk eller ha en venninne som hadde vært det?

Om du forteller til en god venn/venninne at du er forelsket i henne/han, så kan det ødelegge vennskapet dersom dine følelser ikke blir gjengjeldt. Så det er litt greit å prate litt rundt følelser og tanker før man forteller hva man føler. Få gjerne hjelp av helsesøster på skolen din.

​Lykke til videre.
​Vennlig hilsen helsesøster

Besvart 28.12.2016 - 22:23
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?