Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

hei er forelsket i en annen gutt, men er redd for å bli mobbet for at jeg er homo

Følelser Identitet Mine følelser Legning Mobbing Innsendt av Gutt 16, 21.12.2016 - 14:03
Svar: 

Hei!
Jeg skjønner at du synes dette er skummelt, og er redd for at følelsene dine ikke skal være gjengjeldt. Det eneste du kan gjøre er å forsøke å bli bedre kjent med han, slik at du kan få vite mer om han og kanskje få han til å bli mer åpen overfor deg. Du kan jo starte med å forsøke å vise at du har lyst til å bli kjent med han. Når du treffer han kan du forsøke å smile, møte blikket og holde det. Det kan få han til å oppdage at det er noe spesielt ved deg, og vekke interesse for å bli bedre kjent med deg. Da har du nådd langt.

Gi positiv oppmerksomhet som ros og komplimenter, og vær nysgjerrig på hva han gjør og sier. Snakk med han som en venn, men vis at du trives når dere er sammen. Etterhvert oppdager du kanskje at den du liker snakker ekstra mye med deg eller ser ekstra på deg, og det kan være et tegn på at han liker deg også. Men for å få klarhet i om dette handler om vennskapelig interesse eller noe mer, vil du etter hvert bli nødt til å åpne deg mer for han.
For å få råd og tips kan du gjerne ta kontakt med Ungdomstelefonen til Skeiv ungdom, eller chatte på youchat. Det kan være godt å snakke med andre homofile som kan dele av sin erfaring og gi råd.

Lykke til!

Hilsen helsesøster.

Besvart 28.12.2016 - 15:33
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?