Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei,
Jeg ta sex med tanta mi ?

Følelser Familie Samleie Innsendt av Gutt 22, 20.12.2016 - 14:22
Svar: 

Hei gutt 22 år.

Takk for spørsmål.

Du spør om du kan sex med tanta di. 

I Straffeloven står det: "Den som har seksuell omgang med slektning i nedstigende linje, straffes med fengsel inntil 5 år. Som slektning i nedstigende linje regnes biologiske og adopterte etterkommere." Det vil si foreldre/adoptiv/fosterforeldre og barna deres. 

Samleie mellom nevø og tante er altså ikke forbudt, så lenge nevøen er over 16 år (18 år under visse forhold). Du er 22 år. Du skriver ikke hvor gammel tanten din er men jeg vil tro hun er over 16 år?

I Norge finnes det mange som er kritiske og mener at dette er for nært slektskap. Det har likevel ikke blitt noe stort problem her, fordi vi ikke har kultur for å ha så nært forhold til nær familie. I en del andre land der dette er mye mer vanlig, ser man også flere barn med medfødte skader som kan skyldes for nært slektskap.

Derfor vil jeg på det sterkeste fraråde deg å ha sex med din tante uansett hvor fristende denne tanken høres ut for deg. 

Håper dette var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen helsesøster.

Besvart 27.12.2016 - 18:49
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?