Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Jeg har snust i 4 uker, har slutta å bli svimmel.
Hvis jeg slutter med snus hvor lang tid tar det før jeg blir svimmel igjen ? Altså hvis jeg slutter så begynne med snus igjen vil jeg bli svimmel da ?

Rus Tobakk Snus Innsendt av Gutt 16, 19.12.2016 - 02:22
Svar: 

Hei!
Jeg kan ikke gi deg et sikkert svar på det du spør om. Det er ingen som har forsket på opplevelse av å snuse etter å ha hatt en snusfri periode.
Hvis du slutter å snuse og så begynner igjen, er det ikke sikkert at du kommer til å bli like svimmel som det du ble aller første gang du begynte med snus. 
Jeg vil likevel tro at du kommer til å få noen av de samme forgiftningssymptomene (svimmel, kvalm, skjelven) og litt sterkere effekt av snusen (belønningsfølelse i hjernen) hvis du har gått uten snus en stund. Kanskje det må gå en uke eller to, men det kan også hende at det holder å kutte snus et par dager. Dette er nok forskjellig fra person til person. 

Jeg vil anbefale deg å slutte med snus nå. Det å bli avhengig fysisk og psykisk er ikke noe godt. Hvis du fortsetter å snuse kommer du til å bruke uhorvelig mange penger på snus i årene som kommer. Hvis du velger snus betyr det å velge bort mange andre ting som du ellers kunne kjøpt eller opplevd for penger.

Vennlig hilsen Slutta  

 

Besvart 26.12.2016 - 16:18
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?