Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei!
Jeg var ute i helgen, jeg drakk en vinflaske på 8.5 prosent og 2 øl. inne på et utested fikk jeg og en øl av en gutt, men det gjorde venninnen min og, å hun ble ikke så full som meg. Dette er ganske vanlig hva jeg pleier å drikke, og det pleier å gå helt fint. Jeg hadde og spist ordentlig med mat før jeg dro. Men fra denne helgen har jeg null hukommelse. Jeg har fått høre ting jeg har gjort, som blant annet å ligge med en venn av meg, men kan ikke huske det i det hele tatt!! Dette er veldig ubehagelig. Hva kan ha skjedd meg, kan jeg ha bli dopet?
På forhånd takk for svar, hilsen 18 år gammel jente

Rus Rusmidler Dop Innsendt av Jente 18, 18.12.2016 - 11:54
Svar: 

Hei

Det er generelt vanskelig for oss å si noe sikkert om du har blitt neddopet eller ikke - dette er selvsagt mulig, men på ingen måte sikkert. Ved mistanke om neddoping bør du alltid da kontakt med helsepersonell så raskt som mulig, slik at de kan undersøke dette.
 
Det vi vet, er at slike episoder ofte handler om at man simpelthen har fått i seg mer alkohol enn man tåler. Mange faktorer påvirker hvor godt man tåler alkohol, og kan variere sterkt fra dag til dag. Det betyr i praksis at selv om dette kanskje var et normalt inntak for deg, vil du ikke nødvendigvis tåle det like godt fra den ene gangen til den andre. Du sier jo selv at du ble full (i hvert fall sammenlignet med din venninne), noe som kan underbygge dette. Dersom dette likevel dreier seg om neddoping, er GHB eller benzodiazepiner mest brukt. Dette vil være mulig å avdekke med blod- eller urinprøver, men altså kun i forholdsvis kort tid etter inntak. Det kan også være hensiktsmessig å informere utestedet om denne episoden, i tilfelle gutten dere fikk øl av er en kjenning av dem.
 
Utover dette kan vi ikke si annet enn at du må være forsiktig i framtiden, og ikke ta imot drikke med mindre du er 100 % sikker på innholdet.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Besvart 25.12.2016 - 23:04
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?