Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei!
Jeg føler meg veldig anderledes fra alle andre...Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men ja, jeg føler meg anderledes. Jeg føler meg av og til litt "guttete" altså jeg er ikke den "jentejenten" hvis du kjønner hva jeg mener... Jeg liker ikke rosa, jeg ELSKER Batman, jeg ELSKER svart, jeg hører på rock.. Vel, på skolen min er det en jenter som jeg var med, og hun ville tydeligvis sette alle i klassen i "grupper".(etter stil) Hun satte meg for meg selv, alene.. Hva skal jeg gjøre for å passe inn?? (Jeg vill ikke forandre stilen min..)

Følelser Identitet Egen identitet Passe inn Innsendt av Jente 12, 16.12.2016 - 21:55
Svar: 

Hei

Du har funnet din stil som du liker. Da bør du ikke endre den for at en i klassen har satt dere i grupper. Vi mennesker har en uvane, og det er at vi setter andre mennesker i grupper ut i fra oss selv. Det er nødvendigvis ikke slik at det stemmer overens med hvordan person er. Det er flott at du har funnet din stil. Det står det respekt av. Det er noe du bør være stolt av. Når man er ungdom vil mange være anderledes, samtidig som ingen vil skille seg ut. Det er flott at du tør å skille deg ut og at du har funnet din stil som du står inne for. Alt for mange tør ikke å gjøre det de har lyst til fordi de er redde for å skille seg ut. 

Det betyr ikke at du ikke kan være venn med de andre. Vær hyggelig og grei og vis din beste side fram. Vis interesse for det andre sier og gjør. Alle liker hyggelige mennesker. Vis forståelse for at andre velger anderledes enn deg. Da viser du at du er raus overfor andre. Kanskje de kan lære av deg hvordan man kan inkludere alle, uansett hva man har på seg?

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Besvart 23.12.2016 - 13:17
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?