Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei Klara! Jeg er en gutt på 21 år å har liksom blitt voksen, men jeg har liksom ingenting imot å bruke jenteklær, som kjole,hlyheletsko,sminke, bh som er fyllt opp får å se ut som jeg har pupper ol. Er dette normalt eller er det noe jeg må gjøre?

Følelser Identitet Transperson Innsendt av Gutt 21, 16.12.2016 - 18:15
Svar: 

Hei og takk for spørsmål!

Så bra du tar kontakt med oss. Vi mennesker er forskjellige på mange måter - også når det gjelder kjønn. Endel mennesker opplever at de ikke passer inn det å bare være enten gutt eller jente. 

Gutter som føler at de er gutter men som liker å ha på seg jentetøy kaller seg ofte for transvestitter. Her kan du lese mer om dette og se om det er noe du kjenner deg igjen i.

Uansett hva du finner ut av som passer for deg skal du vite at det ikke er noe galt med deg. Du er helt normal. Det finnes mange unge som har det som deg. Når en får mer kunnskap om kjønn og får snakket med andre i samme situasjon, pleier de fleste å forstå mer og da får man det ofte bedre i livet.

Ofte hjelper det å snakke med fagpersoner om slike ting for å finne ut av ha som føles rett for en selv. Her er steder du kan ta kontakt og få hjelp og info:

Stensveen Ressurssenter

LHBT Helsestsjonen i Oslo

Skeiv Ungdom

Ta gjerne kontakt med Klara-klok igjen og så kan vi hjelpe deg videre.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Besvart 23.12.2016 - 12:49
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?