Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Jeg bare lurer på hva man skal kalle min sexualitet.
Jeg har ikke noen "kjerleiks følelser" for jenter eller gutter i det hele tatt. Kanskje høres litt rart ut, men det er bare sån jeg altid har følt.

Følelser Identitet Mine følelser Innsendt av Gutt 16, 14.12.2016 - 21:33
Svar: 

Hei gutt 16 år.

Takk for spørsmål.

Når du skriver at du ikke har noen "kjerleiks-følelser" for noen i det hele tatt, vet jeg ikke helt hva du legger i begrepet. At du aldri har vært forelsket? At du aldri har tent seksuelt på noen?

Om det er det at du aldri har vært forelsket, så er ikke det helt uvanlig i din alder. Det trenger ikke bety at du ikke en gang vil møte noen som du forelsker deg i - du har bare kanskje ikke truffet på rette personen ennå? Men det kan jo også bety at du er en person som er litt aromantisk - dvs at du sjelden eller har vanskelig for å kjenne på romantiske følelser. Det kan være mange årsaker til at en person er slik, og noen ganger finner man ingen spesiell årsak - det bare er slik. For andre løser det seg med årene - jo mer moden og trygg man blir på seg selv, jo lettere kan det bli å åpne seg for andre. 

Om spørsmålet ditt gjelder seksuell tenning, er det flere ting jeg skulle hatt svar på for å gi deg et godt svar. Blir du noen ganger kåt? Er det noe som kan gjøre at du kjenner tenning? Onanerer du? Har du noen seksuell erfaring med andre? Osv.. Og svaret til deg vil bli ulikt ut i fra hva du hadde svart på disse. Om det er slik at du kjenner seksuell lyst i blant, onanerer - dvs har en egen-seksualitet, så er det ingen stor grunn til bekymring. Da har du det i deg. Om du derimot aldri har kjent på dette selv, og heller ikke onanerer, så stiller saken seg noe annerledes. Jeg vil da råde deg til å oppsøke en lege eller helsesøster for å ta opp problemstillingen. Det kan tas prøver av deg for å se om det er en biologisk forklaring, men du kan sikkert også ha godt av å ha noen å snakke med. 

På forsiden til Klara Klok ligger det en oversikt over alle landets helsestasjoner og der kan du finne den som er nærmest der du bor.

Det er også andre steder du kan snakke anonymt:

Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21.


Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. Denne tjenesten er anonym.

Sex og samfunn, tlf: 22 99 39 00


Sex og Samfunn ligger i Oslo og er landets største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge voksne. Fra mandag til torsdag kl. 15.00-19.00 har senteret åpent for konsultasjoner for unge ut det året man fyller 25 år. De er åpen for alle, bosted har ingen betydning for om du kan bruke tilbudet. Alle tilbud er gratis. Telefontid hverdager kl. 09.00-11.00/ 12.30 - 14.30. Nettside: www.sexogsamfunn.no E-post: post@sexogsamfunn.no
.

Håper dette er til hjelp for deg.

Vennlig hilsen

Sexologisk rådgiver

Besvart 21.12.2016 - 09:52
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?