Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei,jeg bare lurer på en ting. Du skjønner jeg liker en gutt som er et år eldre enn meg og det er greit liksom, men jeg TROR jeg også liker ei jente i klassen min, jeg tenker på henne hele tiden og har lyst til å være med henne hele tiden og sånn, men ho har kjæreste. Hva skal jeg gjøre? hilsen usikker jente (12)

Følelser Identitet Mine følelser seksualitet Innsendt av Jente 12, 14.12.2016 - 15:43
Svar: 

Hei

Så bra at du kjenner på at du har følelser for andre. 

Det å være på søken etter sin egen seksualitet, handler for mange om å gå igjennom ulike faser. Ulike tiltrekninger, ulike seksuelle preferanser osv. Noen ganger tiltrekkes man jenter, noen ganger tiltrekkes man gutter og andre ganger tiltrekkes man av begge kjønn. Det er så mye som spiller inn på tiltrekning og seksuell tenning mellom to mennesker, og når "alt stemmer" og følelser dukker opp, så spiller ikke alltid kjønn noen stor rolle. Noen mennesker har et slags mønster i å tiltrekkes av og tenne på begge eller samme kjønn, mens for andre kan en slik tenning dukke opp ganske overraskende. 

Du skal kunne akseptere deg selv uansett hva du føler. Hvem og hva du tiltrekkes av handler også om hvilken situasjon du befinner deg i livet og ikke minst hvilke personer du treffer. Det er viktig å være nysgjerrig på seg selv. Det viktigste er at du er åpen og ærlig mot deg selv, og gir tid og rom for å bli sikker på hva du liker. Du kan gjerne ringe en hjelpe telefon eller snakke med helsesøster på skolen om dette.

Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21.
Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 22.00. Denne tjenesten er også anonym.

Ungdomstelefonen, tlf: 400 00 777
Ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00. Nettside: www.ungdomstelefonen.no 

Lykke til videre. Det er helt normalt og OK å føle og tenke som du gjør. Prøv gjerne å bli kjent med de du liker. Men den som har kjæreste er kanskje ikke aktuell å flørte med nå. Du kan likevel være hyggelig og prøve å bli bedre kjent med henne. Det går an å være forelsket i flere på samme tid. Hvis du ikke vet hvem du liker best, så kan du vente med å gjøre noe mer til du vet mer sikkert hva du føler for hvem. I mens du venter kan du prøve å bli bedre kjent med dem begge som en venn.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

Besvart 21.12.2016 - 09:28
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?