Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Hei! Jeg og noen venner har ett skoleprosjekt. Vi har søkt rundt på om snus forkorter levetiden og eventuelt hvor mye snus skader og om de forskjellige skadene. (Vi leste forresten en sak du har svart på om snus og levetiden, Men er fortsatt litt usikker..) Kan du fortelle hvor mye snus skader og hvilke skader du kan få av det og er snus farligere enn røyk? ( trenger svar så fort som mulig ! :) ) 

Rus Tobakk Snus Skadevirkninger Innsendt av Jente 12, 12.12.2016 - 13:36
Svar: 

Hei!

Det e å røyke tobakk er betydelig mer skadelig enn å bruke tobakk under leppa, altså snuse. Samtidig vet vi at snus også er skadelig for kroppen. Det kan dere lese om her. Det er forsket mye mer på konsekvenser og skader av røyking enn på bruk av snus. Vi har blandt annet derfor ikke tall på hvor mye snusing kan forkorte levetiden. Hva man dør av og sykdom utvikler seg avhenger som regel av flere faktorer.

Lykke til med oppgaven! Ring oss gjerne hvis dere det er noe i linken dere syns er vanskelig eller lignende.

Vennlig hilsen Slutta 800 400 85

Besvart 19.12.2016 - 13:13
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?