Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Mamma sier at pappa røyker hasj, hva skal jeg gjøre?

Rus Rusmidler Hasj Innsendt av Annet Yngre enn 10, 10.12.2016 - 12:20
Svar: 

Hei, og takk for at du skriver til Klara-Klok!

​Du skriver at pappa røyker hasj og nå lurer du på hva du skal gjøre.

Det er ulovlig å bruke og selge hasj i Norge. Derfor ville det vært bra om politiet fikk vite om at pappa også røyker hasj. Det er ikke bra at han gjør det når han har ansvar for deg. Det vil ikke være dumt å si fra til noen, det vil være bra! Du skriver at du er under 10 år, og da kan det være vanskelig å skulle ta ansvar for en slik ting som å gi opplysninger til politiet. Derfor vil jeg råde deg til å snakke med noen voksne du stoler på, som moren din som allerede vet dette, slik at de kan ta ansvar for dette. Noen i familien din, en lærer, helsesøster eller andre, kan du også snakke med om du føler at moren din ikke gjør noe med det. 

Dersom du ikke har noen du kan snakke med om dette kan du ta kontakt med barnevernet der du bor eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge tlf nr 116111. Dette er en gratis nødtelefon for barna og unge som er åpen mellom kl 15 og 08 på hverdager og hele døgnet i helgene. Jeg håper dette kan være til hjelp for deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Besvart 17.12.2016 - 10:28
Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?